Glas in lood vogeltjes

Zittesje Pieterkes

Meer dan

0
Tevreden klanten

Glas in lood vogeltjes

Deze glas in lood vogeltjes zijn geboren op ons stadshekje bij ons 1e pand in Sittard. Om het straatbeeld weer aantrekkelijk te maken besloot de gemeente Sittard toentertijd om ons stadshekjes te geven links en rechts van ons pand. Binnen deze hekjes mochten we iets buiten displayen om het straatbeeld op deze manier aantrekkelijk te maken voor bezoekers. Als glaskunstenaar wou ik iets doen met glaskunst op dit hek. Dus toen bedacht ik deze leuke stadsvogeltjes genaamd, Zittesje Pieterkes. Glas in lood vogeltjes die ons gedrag weerspiegelen: ze zijn verliefd, schateren het uit van het lachen, roddelen en keren elkaar soms de rug toe. Om een lang verhaal kort te maken laten ze zien dat wij als mens eigenlijk niet zonder elkaar kunnen. Het idee van de gemeente om middels deze stadshekjes met ons als ondernemers iets samen te doen wat ervoor had moeten zorgen dat het straatbeeld aantrekkelijker zou worden voor de bezoekers.

Hoe hang ik glas in lood op?

Hoe hang ik glas en lood het beste op voor het raam? Deze vraag wordt mij vaker gevraagd. Vroeger zag je dat glas in lood altijd aan metalen kettingen voor het raam werd gehangen. Zelf geef ik de voorkeur om glas in lood met een transparant vislijn draad oftewel etalage draad op te hangen. Dit draad is super sterk en het mooie glas en lood stuk lijkt dan als het ware te zweven voor het raam. Bij ons glas in lood werk wat voor het raam gehangen kan worden wordt geleverd met deze draad zodat je ze gemakkelijk gelijk kan ophangen.

Glas in lood Maastricht

Helaas is deze pilot van een jaar niet zo succesvol geweest en heb ik als glaskunstenaar de beslissing moeten nemen om Sittard te verlaten en met mijn glaswinkel naar Maastricht te verhuizen. De vogels van glas in lood zijn uiteraard met me mee verhuist en hebben het ook in Maastricht prima naar hun zin. De naam Zittesje Pieterkes blijven ze houden omdat ik als glaskunstenaar het belangrijk vind om te laten zien waar alles ontstaan is.

Glas in lood voor je vensterbank

Zo heb ik onze Zittesje Pieterkes een modern glas in lood vorm, ontworpen in verschillende varianten zodat ze zich bij iedereen thuis zullen voelen. Maar ook zodat ze bij elk interieur passen en dat iedereen dan kan genieten van een mooi stuk glaskunst. Zo zijn deze glas in lood decoratievogels te koop in een frame van 80 cm of 45 cm om in het midden van je eettafel plaatsen. Als ze erg luidruchtig worden dan adviseer ik ze te verplaatsen naar je vensterbank want daar worden ze rustig van 😉 Daarnaast maak ik een enkel vogeltje in een kleine oplage als LTD.edition 2 tot 3 x per jaar in een unieke vorm waarbij ik me laat inspireren door wat er op dat moment speelt. Onze vogeltjes zijn o.a. leuk om te geven als vut cadeau. Bij vragen of speciale wensen kunt u contact met mij opnemen. Ik kijk graag samen met u naar de mogelijkheden.

Glas in lood vogeltjes bij de klanten thuis

Wij worden blij van foto’s van klanten!

Wij vinden het heel leuk als klanten ons foto’s toesturen wanneer onze “Zittesje Pieterkes” veilig geland zijn. Inmiddels kunnen we wel zeggen dat ze over de hele wereld zijn uitgevlogen 🙂 Rekening houdend met de privacy van onze klanten zullen we geen plaatsnamen en of familie namen vermelden bij de foto’s.