Glas in lood vogeltjes

Zittesje Pieterkes

Meer dan

0
Tevreden klanten

Glas in lood vogeltjes

Deze glas in lood vogeltjes zijn geboren op ons stadshekje bij ons 1e pand in Sittard. Om het straatbeeld weer aantrekkelijk te maken besloot de gemeente Sittard toentertijd om ons stadshekjes te geven links en rechts van ons pand. Binnen deze hekjes mochten we iets buiten displayen om het straatbeeld op deze manier aantrekkelijk te maken voor bezoekers. Als glaskunstenaar wou ik iets doen met glaskunst op dit hek. Dus toen bedacht ik deze leuke stadsvogeltjes genaamd, Zittesje Pieterkes. Glas in lood vogeltjes die ons gedrag weerspiegelen: ze zijn verliefd, schateren het uit van het lachen, roddelen en keren elkaar soms de rug toe. Om een lang verhaal kort te maken laten ze zien dat wij als mens eigenlijk niet zonder elkaar kunnen. Het idee van de gemeente om middels deze stadshekjes met ons als ondernemers iets samen te doen wat ervoor had moeten zorgen dat het straatbeeld aantrekkelijker zou worden voor de bezoekers.

Hoe hang ik glas in lood op?

Hoe hang ik glas en lood het beste op voor het raam? Deze vraag wordt mij vaker gevraagd. Vroeger zag je dat glas in lood altijd aan metalen kettingen voor het raam werd gehangen. Zelf geef ik de voorkeur om glas in lood met een transparant vislijn draad oftewel etalage draad op te hangen. Dit draad is super sterk en het mooie glas en lood stuk lijkt dan als het ware te zweven voor het raam. Bij ons glas in lood werk wat voor het raam gehangen kan worden wordt geleverd met deze draad zodat je ze gemakkelijk gelijk kan ophangen.

Glas in lood Maastricht

Helaas is deze pilot van een jaar niet zo succesvol geweest en heb ik als glaskunstenaar de beslissing moeten nemen om Sittard te verlaten en met mijn glaswinkel naar Maastricht te verhuizen. De vogels van glas in lood zijn uiteraard met me mee verhuist en hebben het ook in Maastricht prima naar hun zin. De naam Zittesje Pieterkes blijven ze houden omdat ik als glaskunstenaar het belangrijk vind om te laten zien waar alles ontstaan is.

Glas in lood voor je vensterbank

Zo heb ik onze Zittesje Pieterkes een modern glas in lood vorm, ontworpen in verschillende varianten zodat ze zich bij iedereen thuis zullen voelen. Maar ook zodat ze bij elk interieur passen en dat iedereen dan kan genieten van een mooi stuk glaskunst. Zo zijn deze glas in lood decoratievogels te koop in een frame van 80 cm of 45 cm om in het midden van je eettafel plaatsen. Als ze erg luidruchtig worden dan adviseer ik ze te verplaatsen naar je vensterbank want daar worden ze rustig van 😉 Daarnaast maak ik een enkel vogeltje in een kleine oplage als LTD.edition 2 tot 3 x per jaar in een unieke vorm waarbij ik me laat inspireren door wat er op dat moment speelt. Onze vogeltjes zijn o.a. leuk om te geven als vut cadeau. Bij vragen of speciale wensen kunt u contact met mij opnemen. Ik kijk graag samen met u naar de mogelijkheden.

Glas in lood vogeltjes bij de klanten thuis

Wij worden blij van foto’s van klanten!

Wij vinden het heel leuk als klanten ons foto’s toesturen wanneer onze “Zittesje Pieterkes” veilig geland zijn. Inmiddels kunnen we wel zeggen dat ze over de hele wereld zijn uitgevlogen 🙂 Rekening houdend met de privacy van onze klanten zullen we geen plaatsnamen en of familie namen vermelden bij de foto’s.

Glas in lood vogels voor een fantastische toevoeging aan je interieur

Glas in lood vogeltjes van Nan zijn prachtige decoratieve objecten die een vrolijke sfeer in huis brengen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en worden ontworpen en geproduceerd in ons eigen atelier te Maastricht.

De glas in lood vogels zijn kleine kunstwerkjes op zichzelf. Ze zijn gemaakt van gekleurd glas en hebben een gedetailleerd ontwerp. De vogels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor er voor ieder interieur wel een passend exemplaar te vinden is.

Een glas in lood vogel is een uniek cadeau-idee voor bijvoorbeeld een verjaardag, jubileum of als bedankje. Het is een cadeau waarvan de ontvanger nog lang plezier zal hebben en wat een bijzondere plek in huis kan krijgen.

Al met al zijn glas in lood vogels een fantastische toevoeging aan je interieur. Ze brengen kleur en sfeer in huis en zijn een echte eyecatcher. Of je nu op zoek bent naar een cadeau of gewoon iets moois voor jezelf, een glas in lood vogel is altijd een goede keuze.

De voordelen van glas in lood decoratie met vogels

Glas in lood is een prachtige manier om sfeer aan te brengen in je interieur. Vooral glas in lood decoratie met vogels is erg populair. Vogels van glas in lood zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar hebben ook een positieve invloed op je humeur. In deze paragraaf gaan we dieper in op de voordelen van glas in lood vogeltjes in je interieur.

Een van de grootste voordelen van glas in lood vogeltjes is dat ze kleur aanbrengen in je interieur. Door de verschillende kleuren en patronen van het glas in lood, krijgt je kamer meteen een vrolijke uitstraling. Bovendien kun je met vogels van glas in lood makkelijker kleuraccenten aanbrengen dan met andere decoratie.

Positieve invloed op je humeur Naast de kleurrijke uitstraling hebben glas in lood vogeltjes nog een belangrijk voordeel: ze maken je vrolijker. Vogels staan bekend om hun vrolijke gezang en speelse gedrag, en dit werkt ook door in glas in lood vogeltjes. Het zien van deze mooie decoratie kan je humeur verbeteren en stress verminderen.

Unieke decoratie. Glas in lood vogeltjes zijn ook een unieke decoratie voor je interieur. Omdat ze handgemaakt zijn, is geen enkel exemplaar hetzelfde. Hierdoor heb je altijd een uniek stuk in huis dat niemand anders heeft. Bovendien zijn glas in lood vogeltjes tijdloos en passen ze in verschillende interieurstijlen.

Kortom, glas in lood vogeltjes zijn een prachtige manier om sfeer aan te brengen in je interieur. Ze brengen kleur, hebben een positieve invloed op je humeur en zijn uniek. Als je op zoek bent naar een mooie en tijdloze decoratie voor je huis, zijn glas in lood vogeltjes zeker het overwegen waard.

Unieke en persoonlijke glas in lood vogels voor je interieur

Glas in lood vogels zijn een fantastische toevoeging aan je interieur. Deze kunstobjecten zijn niet alleen mooi, maar ook functioneel. Er zijn verschillende toepassingen van glas in lood vogels mogelijk. Als eerste kan je onze glas in lood vogels gebruiken als moderne raamdecoratie op de vensterbank. Door de kleurrijke patronen en het lichtspel dat ontstaat wanneer de zon erop schijnt, creëer je een unieke sfeer in je kamer. Een andere mogelijkheid is om de glas in lood vogels te gebruiken als kunstobject in het midden van je eettafel. Dit kan zowel een tafel thuis als op kantoor zijn. Het geeft een persoonlijke touch aan de ruimte en is een echte eye-catcher voor jou en je gasten. Als laatste kan je glas in lood vogels ook gebruiken als decoratie op een schouw. Een schouw is vaak een centraal punt in de kamer en door er een glas in lood vogel op te plaatsen geef je deze plek extra karakter. In Maastricht kan je terecht in ons atelier waar je glas in lood vogels op kleur kan laten maken. Het is een ambachtelijk proces waarbij vakmanschap en precisie een grote rol spelen. Door te kiezen voor ons uniek ontwerp, creëer je een persoonlijk en authentiek kunstobject in je interieur.

Tips voor het schoonmaken van vogels van glas in lood

Het onderhoud van glas in lood vogels is een belangrijk aspect om de kwaliteit en schoonheid van deze kunstwerken te behouden. Om het glas in lood van de vogels schoon te maken, is het belangrijk om eerst het stof en vuil voorzichtig te verwijderen met een zachte doek. Vervolgens kan er een mild reinigingsmiddel worden gebruikt om het glas voorzichtig schoon te maken. Het is belangrijk om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, omdat deze het glas kunnen beschadigen. Bij het restaureren van glas in lood vogels kan het nodig zijn om beschadigd glas te vervangen of te repareren. Dit is een delicate taak die alleen kan worden uitgevoerd door professionals met ervaring in het restaureren van glas in lood. Het is belangrijk om te investeren in hoogwaardige materialen en vakmanschap om ervoor te zorgen dat de restauratie van de vogels van glas in lood op een veilige en effectieve manier wordt uitgevoerd.