Een stukje Maastricht

Bij jou op tafel!

MESTREECHTER GEIS

Bij het ontwerpen van onze nieuwe schalen collectie werd ik geïnspireerd door De Mestreechter Geis oftewel “Euze Geis” = De ziel van de gemeenschap van Maastrichtenaren. Deze Mestreechter Geis staat voor de liefde van Maastrichtenaren voor hun stad, voor de specifieke karaktertrekken van de stad en haar bewoners als product van een roemruchte historie. Het laat zien dat de Maastrichtenaar houdt van de bourgondische levensstijl, trots is en een tikkeltje chauvinistisch.

Geschiedenis

De kunstenaar van dit beeld: Mestreechter Geis werd geïnspireerd door de commedia dell’arte (letterlijk: beroepstheater.) Een vorm van improvisatietheater die uit Italië stamt. Het genre was vooral populair van de 16e tot de 18e eeuw. Een andere benaming ervoor is commedia delle maschere, naar de gebruikte maskers.

mestreechter geis
tafelkleed

Kleurgebruik

Toen het voor mij duidelijk was dat ik dit thema wou gaan gebruiken voor een nieuwe collectie schalen, was het kleurgebruik het eerste wat ik wou vast leggen. Ik heb de personage Arlecchino oftewel Harlekijn die we nu alleen nog kennen van de Carnaval in mijn gedachte willen aankleden. Als stof heb ik een zware luxe Gobelin stof uitgekozen met een ruitmotief in bonte kleuren. Een stof die past bij de personage, het Carnaval en de oude stad Maastricht.

Schalen

Nadat ik de stof had bepaald zou deze mijn leidraad zijn voor de nieuwe collectie schalen. Kleurrijk ,Uniek sjiek, geometrisch en voorzien van een naam van een van de personages uit de commedia dell’arte. Een collectie die zich in vele interieur stijlen prima thuis voelt.

foto schaal blad

ONLINE

Je kunt deze schalen online bestellen of offline komen bekijken op afspraak